Orbit kisten

Danmarks mest bæredygtige kiste

Orbit kisten er 100% bæredygtig. Lige fra materialevalget papir – til skruer af nedbrydeligt plast – er Orbit kisten 100% nedbrydelig og bæredygtig fra vugge til grav.

Orbit kisten er udviklet i Danmark af en af Danmarks største kistefabrikker – Fuglebjerg kistefabrik. Orbitkisten er 100% fri for al kemi og maling. Indvendigt er den beklædt med træspåner og et elastik klæde for at gøre den pænere når afdøde skal ses i kisten.

Orbit kisten er
FSC certificeret

Når kisten produceres bruges 85% mindre CO2, og det betyder at fremstillingsprocessen sparer miljøet for en meget stor del af det normale CO2 aftryk ved fremstilling af kister.

 

 

Orbit bæredygtig kiste - hvid

Der er kister i mange matrialer. Både blødt og hårdt træ. Bambus, spånplade, og nu også pap.

Det betyder selvfølgelig at der er forskel på hvor bæredygtige produkterne er. Alle vore kister er produceret af bæredygtigt træ, men alligevel kan der være forskel på hvor bæredygtige de samlet set er.

Det kræver for eksempel meget mere energi at kremere en kiste lavet af træ, end en kiste fremstilllet i pap. Derfor anbefaler vi at tænke hele produktets levetid med ind i overvejelserne omkring hvilken kiste der skal benyttes.

Hvis afdøde havde et stærkt ønske om at blive bisat i en egetræskiste, så skal det ønske selvfølgelig efterleves. Men hvis afdøde ikke havde en specifik holdning til kiste materialet, så kan det give god mening at overveje valget af kiste ud fra ens personlige holdninger til bæredygtighed.