BLOMSTER TIL BEGRAVELSE ELLER BISÆTTELSE

Blomsterkrans til begravelseHvilke blomster skal man vælge til en begravelse eller bisættelse?

Svaret på det spørgsmål afhænger af hvem man er i forhold til afdøde, samt hvad man kan lide, og hvor meget man er villig til at betale.

Mange pårørende – det vil sige den nærmeste familie – vælger at købe en kistepynt til bisættelsen eller begravelsen. En kistepynt kan udformes som man vil, men er ofte en stor buket blomster, som dækker fra halvdelen af kisten, til hele kisten. Priserne varierer fra cirka 2000 kr. til ca. 5000 kr.

Kistepynten er ofte blomster som afdøde, eller familien, var glade for. Når forskellige blomster kombineres med grønt, fremstår en kistepynt som en stor dekoration. Den kaldes også en båredekoration, fordi en kiste før i tiden også blev omtalt som ”båren”.

BÅREBUKETTER

Ud over kistepynten vælger mange pårørende at købe bårebuketter med eller uden bånd. Priserne på bårebuketter varierer typisk fra 400 til 800 kr + prisen for bånd. Det er også muligt at få en mere utraditionel blomsteropsats, krans, blomsterhjerte, kors, eller andre dekorationer. Priserne kan variere fra cirka 800 kr til flere tusinde kroner.

Når du deltager ved en begravelse uden at være nærmeste familie, er det kutyme at tage en buket blomster med, og mange vedlægger desuden et kort med en hilsen til familien. Kortet kaldes ofte en båre hilsen. Der er ingen krav til hvor dyr eller speciel sådan en buket skal være. Nogle kommer med en buket fra Netto til 25 kr. Andre kommer med en stor buket eller en krans til mere end 1000 kr. Det er tanken der betyder noget for familien.

HVAD SKER DER MED BLOMSTERNE EFTER BEGRAVELSEN?

Når bisættelsen eller begravelsen er forbi, så lægges de fleste blomster som regel ud på gravstedet. Hvis der er tale om en person der skal sættes ned i det der kaldes ”Fællesgrav ukendt”, så kan blomsterne lægges i området. Nogle pårørende ønsker at blomsterne bliver lagt ud i deres have efter bisættelsen. Det sørger bedemanden også gerne for.

Kistepynten følger som regel kisten til krematoriet, og bliver derfor ikke lagt ud sammen med de andre blomster.

Vælg dine blomster her